Σχεσιακή συμβουλευτική

Σχεσιακή συμβουλευτική

Η σχεσιακή συμβουλευτική εστιάζει σε ζητήματα που ανακύπτουν μέσα από τις σχέσεις μας με τους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι κυρίως εξετάζουμε ζευγάρια και ζητήματα που προκύπτουν μέσα σε αυτά όπως χωρισμοί, επιμέλεια ανηλίκων, ενδοοικογενειακή βία, απιστία, σεξουαλικές διαταραχές αλλά και:

Ζητήματα που μπορεί να αφορούν προσωπικές δυσκολίες, αλλά επηρεάζουν το πώς σχετιζόμαστε με τους άλλους όπως για παράδειγμα το έντονο άγχος αποχωρισμού ή απόρριψης, χαμηλή αυτοπεποίθηση (δεν μπορώ) ή χαμηλή αυτοεκτίμηση (δεν μου αξίζει). Η απομόνωση του εαυτού από τους άλλους και η μοναξιά είναι επίσης ζητήματα που προσεγγίζει η σχεσιακή συμβουλευτική.

Ζητήματα που αφορούν μεταβατικές περιόδους της ζωής μας. Ενδεικτικά ίσως θα μπορούσα να αναφέρω την απώλεια ενός αγαπημένου, έναν χωρισμό ή ένα διαζύγιο, μια μετανάστευση σε άλλη πόλη (εσωτερική μετανάστευση) ή σε άλλο κράτος (εξωτερική μετανάστευση), η ενηλικίωση, το πέρασμα στη συμβίωση ή την συγκατοίκηση όπως επίσης και το πέρασμα από την δυαδικότητα της σχέσης στην τριαδικότητα που συνιστά η έλευση ενός παιδιού.

Κεντρικά ζητήματα σχέσεων όπως για παράδειγμα οι συχνές διαφωνίες που οδηγούν σε καυγάδες οι συναισθηματικές ανάγκες του καθενός άλλα και πόσο ανταποκρίνεται ο/η σύντροφός σε αυτές, η εγγύτητα ή αλλιώς το πόσο κοντά θέλω να είμαι με τον/την σύντροφο μου, η επικοινωνία μέσα στη σχέση και κατά πόσο γίνομαι κατανοητός/ή, τα όρια του κάθε ατόμου μέσα στη σχέση.  Θέματα που σχετίζονται με το σεξ όπως η έλλειψη ή το υπερβολικό “ενδιαφέρον” για τον/την σύντροφο,  αλλά και θέματα γύρω από τον γυναικείο οργασμό και την σεξουαλική απόλαυση.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται είτε ατομικά είτε ομαδικά δηλαδή και με τους δύο του ζευγαριού ταυτόχρονα. Η διάρκεια της ατομικής συνεδρίας είναι 50′ ενώ της ομαδικής 90′.

Το κόστος της κάθε ατομικής συνεδρίας είναι 30€  ενώ το κόστος της ομαδικής 50€ Ειδικές τιμές για ανέργους, φοιτητές και ευάλωτα νοικοκυριά.

Σχεσιακή συμβουλευτική MSc Ψυχολόγος Κωστελίδης Γιώργος
MSc Ψυχολόγος Κωστελίδης Γιώργος