Βιογραφικό

Κωστελίδης Γεώργιος

Κωστελίδης Γιώργος_MSc Ψυχολόγος

MSc Ψυχολόγος

Αποφοίτησα από το διεθνές τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Sheffield

Έχω ασχοληθεί ερευνητικά με τις σχέσεις ενηλίκων και ειδικότερα με τα είδη προσκολλήσεων (Adult Attachment) και το πως αυτά σχετίζονται με στοιχεία της προσωπικότητας που επηρεάζουν τις σχέσεις όπως ο ναρκισσισμός.

 Το έντονο ενδιαφέρον μου για την ανάπτυξη του ανθρώπου και της προσωπικότητας, με οδήγησαν στο Λονδίνο και το Univercity College London (UCL) όπου σε συνεργασία με το Anna Freud Center  εκπόνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. 

Μέσα από το πρόγραμμα MSc Psychoanalytic Developmental Psychology εξερεύνησα τα πρώτα χρόνια της ζωής (Early Years) του παιδιού όπου σύμφωνα με την ψυχαναλυτική θεωρία είναι τα πιο κρίσιμα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας. Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού μου ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η γονεϊκότητα και ειδικά η σχέση μητέρας-παιδιού στην υγιή ανάπτυξη του δεύτερου. 

Η παρατήρηση δυάδων μητέρας-βρέφους στο Anna Freud Center με βοήθησε να καταλάβω πολύ σημαντικά κομμάτια της θεωρίας και πρόσθεσε πρακτική άσκηση και εμπειρία πάνω σε αυτές τις πρώτες σχέσεις. 

Έχω εκπονήσει έρευνα για τις γονεϊκές συμπεριφορές που ορίζουν την θετική γονεϊκότητα και συμβάλουν θετικά στην ανάπτυξη του βρέφους. Τρόποι και τεχνικές μέτρησης αυτών των συμπεριφορών έγιναν επίσης αντικείμενο μελέτης και έρευνας.  

Η εκπαίδευση μου στο Anna Freud Center συνεχίστηκε και μετά το μεταπτυχιακό με μια παρέμβαση που στόχο έχει την ενδυνάμωση τη Εννόησης μέσα στην οικογένεια και ονομάζεται Mentalization Based Threatment for Families (MBT-F).

Παρακολούθησα  δύο κύκλους σεμιναρίων και κατέχω πιστοποίηση: Child Protection Level 2 από την Αγγλική EduCare. Εκπαιδεύτηκα σε θέματα όπως η προστασία των παιδιών σε από κάθε είδους βία, παραμέληση, σχολικό εκφοβισμό, ψυχολογικές δυσκολίες ή προβλήματα προσκόλλησης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διάφορες διαστάσεις και μορφές που έχει η βία και των  εντοπισμό παιδικών συμπεριφορών σε σχολικό περιβάλλον που θα μπορούσαν να προδίδουν κάποιου είδους ενδοοικογενειακής βίας και/ή παραμέλησης. 

Εργάστηκα σαν εξωτερικός συνεργάτης σε δομή φιλοξενίας παιδιών με στόχο την ψυχοσυναισθηματική προετοιμασία των παιδιών για υιοθεσία ή αναδοχή.

Έχω δουλέψει συμβουλευτικά και/ή υποστηρικτικά με γονείς παιδιών στο φάσμα του αυτισμού και νέους γονείς. 

Είμαι πτυχιούχο μέλος (BPsS) του Βρετανικού συλλόγου ψυχολόγων Brittish Psychological Society (BPS)

Τέλος, έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου για όλη την Ελληνική επικράτεια.

Κωστελίδης Γιώργος

 MSc Ψυχολόγος

 

Δείτε το βιογραφικό μου στο Linked in εδώ: