Λίγα λόγια το πλαίσιο της Συμβουλευτικής

Είτε μιλάμε για Συμβουλευτική γονέων είτε για Σχεσιακή συμβουλευτική η δομή που έχει η συνεδρία της συμβουλευτικής είναι συγκεκριμένη.

Η πρώτη διερευνητική συνάντηση διαρκεί 90’ και αποσκοπεί στην καταγραφή του ιστορικού, την ενημέρωση του ατόμου ή του ζευγαριού και τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων. Είναι σημαντικό να ακούσω το θέμα που σας απασχολεί και ταυτόχρονα να γίνει μια σκιαγράφηση όχι μόνο του προβλήματος αλλά και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο το πρόβλημα αναπτύσσεται. 

Οι συνεδρίες είναι κατά κανόνα ΑΤΟΜΙΚΕΣ, που σημαίνει ότι ακόμα και στην περίπτωση της σχεσιακής συμβουλευτικής, αρχικά ακούω τον καθένα ξεχωριστά και αν κρίνουμε ότι χρειάζεται, στο μέλλον μπορεί να γίνει κάποια συνάντηση και με τους δυο ταυτόχρονα. Αυτό που ακολουθεί είναι μια μικρή ενημέρωση αναφορικά με το θέμα που σας απασχολεί. 

Κάποιες φορές η πρώτη συνάντιση ειναι αρκετή γιατί κάποια θέματα δεν χρειάζονται επιπλέων συναντήσεις.

Τις περισσότερες φορές όμως η πρώτη συνεδρία είναι απλά μια αρχή. Σχεδιάζουμε μαζί τον χάρτη των επόμενων συναντήσεων με βάση τις δικές σας ανάγκες και την πολυπλοκότητα του ζητήματος που σας απασχολεί.

Τι ακολουθεί της πρώτης συνάντισης;

Εφόσον συμφωνήσουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια στις συναντήσεις μας θα πρέπει να γνωρίζετε το πλαίσιο της συμβουλευτικής κάτω από το οποίο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. 

  • Η κάθε επόμενη συνέδρια συμβουλευτικής έχει διάρκεια 50’. 
  • H ώρα και ημέρα που βολεύει καθορίζεται στην πρώτη συνεδρία και ιδανικά παραμένει σταθερή καθ’ όλη την διάρκεια της συμβουλευτικής.
  • Η συχνότητα των συνεδριών είναι μια φορά την εβδομάδα.
  • Ο αριθμός των απαραίτητων συνέδριων δεν είναι ίδιος για κάθε περίπτωση και είναι κάτι το οποίο καθορίζεται μεταξύ του συμβούλου και του ίδιου του ατόμου πάντα με γνώμονα τις ανάγκες του τελευταίου.
  • Η ακύρωση μιας συνεδρίας πραγματοποιείτε τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα χωρίς καμία επιβάρυνση. Σε αντίθετη περίπτωση ο επισκέπτης χρεώνετε το κόστος της συνεδρίας.
  • Η προσέλευση στη συνεδρία γίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα που έχει συμφωνηθεί, η οποιαδήποτε καθυστέρηση επιβαρύνει τον επισκέπτη αφού το πέρας της συνεδρίας παραμένει το ίδιο και δεν έχει περιθώρια παράτασης.